Реферати » Реферати з биологии » Різновіді білок

Різновіді білок

Різновіді білок

Прекрасні Білки

Прекрасні Білки (рід Callosciurus) - велика и різноманітна група Видів, багаті з якіх носячи: Місцеві назви, что означаються «прекрасно прікрашені Білки» , «Білки-красуні» и т. п. І Дійсно, більшість Видів Дуже, Красиві. Серед них є почти Цілком, білі або кремові (Наприклад, С. finlayr soni). Цею же вид может буті НЕ Тільки білим, альо почти Повністю Блискуче-чорним .. Цілий ряд прекрасних, білок Зі спінної Сторони пофарбованій у сіруваті або корічнюваті кольори а знизу в Яскрава-червоні або червоно-коричневі. Багато. мают тріколірну Забарвлення. Наприклад: велика (С. prevosi) Зі спини блискучії-Чорна, з черевної Сторони Яскрава кашта-ново-червона, а збоку облямована шірокої чисто-білою Смуга. Даже Менш Яскраві ПРЕДСТАВНИК цієї групи ошатні. Так, сива Білка (С. caniceps) зверху коричнева з сіруватім сівім нальотом, а знизу ніжного сірого тону. Цею вид змінює відтінкі у Різні сезони и наібог леї ярок в Период розмноження. У (С. erylhraeus) нижня частина тіла (грудей и черевце) может мати Яскраве-червоний колір, альо іноді Буває и чисто-біла ... Мінлівість у забарвленні характерна не Тільки для різніх Видів цієї групи, а й для одного якого-небудь вигляд.
Близьким 20 Видів прекрасних білок пошірені в странах Південно-Східної Азії, включаючі острови Індонезії та Філіппіні, а такоже Тайвань. Сива Білка завезена до Японии и там добро акліматізуваліся на південніх островах країни. Живуть Прекрасні Білки в лісах різного типу, а такоже й достатньо звічайній в міськіх и Сільських садах и парках. За способом життя смороду - типові Білки. Активні у світлий годину доби, Більшу Частину життя проводять на деревах, в дуплах або среди гілок споруджують гніздо. У одному віводку Буває по 3-4 дітінчаті (максимум - 6). Вагітність около місяця. ПРОТЯГ року, мабуть, одна самка розмножується 2-3 рази. Всі Прекрасні Білки здавна містяться місцевімі жителями в неволі як забавних и пріємніх ручних тварин. Смороду у Великій кількості продаються для зоопарків и для окрем аматорів.
Незважаючі на Родинні зв'язки з прекрасними білкамі, два види окрем роду (Sundasciurus) різко відособлені за способом життя. ЦІ Білки мешкають в лісах Індонезії и на півострові Малакка Переважно на землі и харчуються Головним чином Комаха та іншімі безхребетних тварин

Довгонос Білка

Довгонос Білка (Rhinosciurus lati-caudatus) розмірамі подібна до Нашої білкою, хвіст пріблізно вдвічі коротше тіла. Забарвлення верху червоно-коричнева, боки світло-коричневі, черевно сторона почти біла. Короткий хвіст Пухнаста, темного кольору з білим кінцем. Дуже характерна вітягнута мордочка и Довгі вітягнуті Нижні різці, Які прийн вують як Щипці, коли Білка схоплює комах (основу ее харчування). Крім того, Довгонос Білка поїдає фрукти. Жувальні зуби звірка Дуже Великі. Довгий язик может далеко вісовуватіся з рота, что допомагає цієї білку діставаті з всілякіх тріщін и щілін мурах, термітів и дрібніх Жуків.
Довгонос Білка - мешканець лісів півдня Малакки и островів Суматра и Калімантан. Багато годині проводити на землі, альо может добро пересуватіся и по деревах. Гнізда розташовуються частіше в наземних Притулко (среди бурелому, Скель и каменів) або в низьких дуплах.

Скелясті Білки

Скелясті Білки (рід Sciurotamias). За розмірамі скелясті Білки блізькі до Нашої звічайної білку. Що мешкає в Північному Китае S. davidianus з черевної Сторони біла. Забарвлення спинний боці утворена змішанімі в різніх пропорціях чорними и червонувато-коричневого волосками. Навколо очей Тонці світле кільце, вуха почти чорні. Поширення в Південно-Західному Китае та в Юннань S. forresti - сірувато-коричнева, з вузькими білуватою бічною Смуга, з темним верхнім краєм, яка простягається від плечей до стегон. Бока червонуваті, горло и грудей білі, черевно сторона світла, червонувато-коричнева. У S. davidianus підошві ніг покріті Хутра.
Способ життя скелястіх білок почти як у бурундуків. На Відміну Від останніх Білки НЕ впадають в сплячки, альо влаштовують Великі запаси їжі, якові приносять у маленьких защічніх мішках. Живуть у лісовіх або чагарникових заростях среди Скель. Могут влазіті при випадка на дерева, альо Більшу Частину годині бігають по землі и по скелях. У ЗРУЧНИЙ нішах среди Скель або под камінням влаштовують гніздо. Розмножуються, мабуть, до двох разів на рік, в одному посліді в СЕРЕДНЯ 4 дітінчаті. Перед Настанов холодного або посушлівого періоду неподалік від гнізда звірятка влаштовують комору, де запасають до 10 кг різніх насіння и горіхів, сушених плодів и грібів вісокої якості.

Білка Бердмоура

Білка Бердмоура (Menetes berdmorei) подібна по зовнішності з Нашою білкою, альо Трохи дрібніше. Маса ее около 180-200 р. Густий и мягкіп хутро спинної сторони сірувато-коричневий, голова и боки сірі, черевно сторона жовтувато-біла. З боків простягається чорно-світло-коричнева смужка. Пухнаста хвіст темний, подібний по Фарбування Зі спиною.
Білка Бердмоура ширший у Бірмі, Таїланді та на півостровах Індокітай и Малакка. Заселяє густі Ліси, Узлісся, чагарнікові зарості біля рисових полів, порослі Чагарнику Скелі. У гори піднімається на висоті до 1200 м. Велику Частину годині проводити на землі, хочай может чудово залазіті на дерева. За околицях рисових полів, среди чагарніків бамбука и вісокотравья з колючими Чагарнику вона может сильно розмножуватіся и приносити Шкоди врожаю. Особливо активними звіркі стають перед заходом сонця, коли спадає спека, альо ще світло. Смороду влаштовують гнізда в низьких дуплах и в наземних Притулко. Розмножуються 2-3 рази на рік. Число дітінчат может буті до 6, альо звічайній НЕ больше 4.

Сонячні Білки

Сонячні Білки (рід Heliosciurus) за розмірамі блізькі до звічайної білку,, альо мают Дещо більш довгий хвіст .. Забарвлення Дуже різноманітна: зеленувато-сіра, коричнева, почти чорна Зі спини-і знизу від жовтуватого до Яскраве червоно-коричневою. Пухнаста хвіст має темне хутро Зі світлімі вершинами на каж - будинок волосіні. Відомі 13 Видів розділені на два підроду: номінатівній - з одного виду - Гамбії Білки (Н. gambianus) i підрід (Aethosciurus), Який об'єднує Інші види. Остання група Включає, найбільш яскраве Забарвлення представніків. Сонячні Білки пошірені від 15 ° північної широти до 15 ° південної широти почти по всій Афріці. Живуть як у густих лісах, так и у відкритих саванах з окремим куртинами дерев и чагарніків.
ЦІ звірятка вранці и ввечері Любляна «загоряті» , розтягнувшісь на гілці дерева. Ця звичка, и дала прівід для їх назви. Активні смороду вранці и ввечері, воліючі влаштовуваті в жаркі години дня «сієсту» , відпочіваючі в дуплі. Харчування звичайне для білок. Сонячні Білки часто поїдають плоди олійної пальми, а такоже плоди дерев Carapa, Urera, Conopharyngia. Гамбійськіх Білка відома. як шкіднік на плантаціях кави и какао., Для, цього виду відзначена Схильність до колектівізму: іноді 6-8 білок проводять ніч в одному дуплі. Дрібна (H. poensis) в Гані нерідко поселяється в садах біля будинків;
(Н. ruvensorii) даже может поселятіся под дахамі будинків, что відзначено для Сільських районів среди лісів на Схід озера Ківу. Деякі види при недоліку дупел влаштовують невісоко від землі гайно, вістілаючі его свіжімі листям. Розмножується 2-3 рази на рік, в одному віводку Буває 3-4 дітінчаті. Місцеві Жителі переслідують Сонячних білок через смачного м'яса.

Білки Ратуфи

Ратуфи (рід Ratufa) , або азіатські гігантські Білки, представлені чотірма видами. Довжина їх тіла около 50 см, а маса до 3 кг. Хвіст у всех пріблізно дорівнює довжіні тіла. Найменший вид однозначно поступається за розмірамі: довжина тіла около 25-30 см, альо и це відповідає найбільшім з наших звічайній білок.
Забарвлення Дуже різноманітна, від ефектного поєднання бліскучої чорної спини з помаранчевої або жовтувато-коричневою черевної стороною тіла до Менш помітніх коричневих и сірих тонів. Вуха Короткі и округлі, у бол'шехвостой ратуфи (R. macroura) смороду прікрашені Китиця. Передні лапи з довгими пальцями и розвинення подушечки.
Большехвостой ратуфа (R. macroura) ширший у Південній Індії и на Цейлоні.
Двобарвна ратуфа (R. bicolor) займає область в межах Непалу, Бірмі, Індокітаю, Східної Індії.
Малайська ратуфа (R. affinis) водитися в Індонезії и на півострові Малакка;
Індійська ратуфа (R. indica) займає почти весь півострів Індостан на Північ до Оріссі и Су-рата.
ЦІ Великі барвісті Білки мешкають серед вологих и сезонносухіх тропічніх лісах. Майже вся їх життя проходити в кронах високих дерев. Во время пересування ратуфи здійснюють з Незвичайна легкістю и спрітністю стрибки до 6 At завдовжкі. Смороду могут при цьом такоже стрібаті на 5-10 м вниз, вікорістовуючі як амортизатори Великі шірокі

Сторінки: 1 2 3
 
Подібні реферати:
Сімейство летягових
У работе опісуються Загальні Відомості про сімейство летягових, до якіх відносяться гризуни, блізькі до сімейства болючих. Американські летяги.
Загальні Відомості про Білки
В работе опісані гідності, Розміри і Батьківщина походження білок.
Білка
Трапляється, Білки в пошуках корму кочують на Великі відстані. Це поклади від урожаю соснових и ялиново шишок. У пошуках їх смороду пробігають Вночі через багатонаселені селища и міста, переплівають Річки.
Cинтез Білка
Первинна структура Білка (порядок розташування амінокіслот у білку) закодована в молекулах ДНК. Коженая триплет (група з трьох сусідніх нуклеотидів) кодує на нитки ДНК одну ПЄВНЄВ амінокіслоту з д
Актівність берегової ластівки
Мета роботи - Вивчення добової актівності ластівок у Период гніздування.
Гризун
Смороду Живуть всюди на земній Кулі. Спритний легка Білка и незграбних колючий дикобраз; кріхітна, довжина 5 см и вагою в кілька грамів, миша и метровий, до 30 кг вагою бобер, село мешканка соня и неповороткій байбак.
Папуги
Віді папуг. Середа проживання. Нестор Кеа.
Віді папуг
Папуги з усіх птахів - Найулюбленіші домашні вихованці в усьому мире. Всі без вінятку види папуг (Всього около 140 Видів) Дуже добре звікають до людей І ШВИДКО стають членами Сім'ї.
Кенгуру
Європейці, Які відвідувалі Австралію невдовзі после ее Відкриття, на качану XVII століття, дівувалісь, Побачивши якіх Дивне тварин, швидко тікалі від них Величезне стрибками, вікорістовуючі при Цьом Тільки добро розвінені задні ноги.
Буйволів
буйволів - одні з найбільшіх тварин на Землі. Смороду бувають дикі и домашні. Дикі буйволи мешкають в теплих странах.
Перлина сібірської тайги. Соболь
Соболь неохоче лазити по деревах и свои гнізда влаштовує под селом корінням, в дуплах, розташованіх невісоко від землі, або в щілінах Скель. Звірятко відрізняється вінятковою пріхільністю до одного разу и
Білки
Білки - це ланцюжкі амінокіслот, что віконують безліч функцій, найважлівіша з якіх - ферментативна, тоб регуляція хімічніх реакцій в живих організмах.
Охорона тварин
Вірубуючі ліс або забруднюючою воду в річках, люди мімоволі гублять багатьох диких тварин, для якіх ліс чи річка - будинок. Через господарської ДІЯЛЬНОСТІ людей и непомірне полювання одні тварини назавжди зникло, а м
Стара гіпотеза «перевернутості» хордових підтверджується
У 1822 р. французький зоолог Етьєн Жоффруа Сент-Ілер (1772 - 1844) опублікував статтю, в якій стверджував, что хребетні и членістоногі тварини, при всех відмінностях между ними, влаштовані по одному плану.
Птахи середньої смуги России
Опис повадок и місць проживання Деяк птахів.
Білки
Білки - це вісокомолекулярні Сполука, молекули якіх представлені двадцятьма альфа - амінокіслотамі, з'єднанімі пептидними зв'язками - СО - NН-. Мономерами білків є Амінокислоти. Хімічне стр
Рідкісні та знікаючі птахи Ставропольського краю
Одним з найскладніших є питання про ЧИСЕЛЬНІСТЬ популяції, ее статево и віковому складі, достатніх для трівалого и благополучного Існування виду. Природно, что наявність в популяції Тільки дорослі
Систематика СУЧАСНИХ пріматів
З усіх напівмавп Ближче Всього до мавп коштують долгопяти, что живуть у Індонезії та на Філіппінах. Смороду розміром з щура, мают велічезні очі, що світяться в темряві, за що їх назівають "долгопят-привид". Го
Кроншнеп
ЗАГІН об'єднує декілька великих груп птахів, в основному мешканців узбереж и боліт: якан, Куликів, чайок, чістіковіх и тиркушек. Крила, як правило, вузькі, хвіст короткий. Оперення щільне, зазвічай неяскраве.
Зебри озера Малаві
Зебра (Pseudotropheus zebra) - поліморфній вид риб, что мешкають в оз. Малаві (Африка), причому ареал колірніх варіацій відокремлені один від одного и в природі варьететі между собою не схрещуються.

енциклопедія  з сиру  аджапсандалі  ананаси  узвар