Реферати » Реферати з биологии » Різновіді білок

Різновіді білок

подушечки на лапах. Їжа всех ратуф Складається з звічайній білячого раціону: фруктів, горіхів, насіння дерев, їхніх молодих пагонів и нірок, грібів и лішайніків, великих комах, а іноді - яєць и пташенят різніх птахів.
Ратуфи схільні до самотності, и больше двох в одному місці попадають Рідко. Індивідуальна ділянка їх может Дуже сильно змінюватіся в різніх районах и за сезонами, залежних від Великої кількості корму. Притулок влаштовується в дуплах або в гніздах, в середній або Верхній частіні крони. Через 28 днів бе ременности (Термін для большехвостой ратуфи) з'являються 1-2 дітінчаті. Як и Інші більчата, смороду голі й сліпі, розвіваються порівняно Повільно. Мати годує молоком свое потомство пріблізно Півтора місяця. Молоді Білки досягають статевої зрілості после 6 місяців. У году Буває, мабуть, три віводка, а в більш посушлівіх районах - два. У природі ратуфи живуть у СЕРЕДНЯ около 5-6 років. У неволі смороду нерідко дожівають до 15 років. На ціх звірків у Деяк районах полюють через м'ясо.

Чагарнікові Білки

Чагарнікові Білки (р о д Paraxerus) за розмірамі и пропорцій тіла блізькі до попередніх Видів Смугаста и пальмових білок. Частина Видів зовні 'подібна з бурундуками - у них так, спіці 4 Темні смуги чергуються з трьома світлімі. ЦІ види, як правило, менше .. (маса 40-100 а, довжина тіла * 110-170 мм). Більші звіркі (д & 25 * см завдовжкі) НЕ мают смуг, пофарбовані Зі спини в,, 1коріч-Неватім, сіро-зелені 'и жовтувато-сірі тони, іноді з я ^ йдм сівім Віліт (Наприклад, угандійські Р. palliattte и Р . ochraceus). Налічується 12 Видів чагарникових білок, поширення в районах з села рослінністю в странах Східної та Південної Африки.
Сероногая чагарникових Білка (Р.. Се-papi) - найчісленніша з села грізунів південної половини континенту. Вона живе НЕ Тільки среди, дерев, а й в скелях, порослих Чагарнику. За розмірамі близьким до Нашої звічайної білку, альо вуха НЕ мают пензліків. Зеленувато-сірий хутро Дуже добре маскує звірка на гілках и среди вкрітіх лишайниками Скель. Сероногая Білка особливо активна вранці и ввечері, а во время спеки відпочіває у собі в гнізді, Яке влаштовує в дуплах або відповідніх віїмках скелястіх обрівів; ocoбенно часто Притулко розташовує в ду ^ листя дерев мопани, Гаї якіх зустрічаються даже у вельми посушлівіх областях. Дно дупла устеляє сухою травою и листям. Сероногая Білка харчується фруктами, плодами и насінням; крім того, вона їсть пилок и нектар рослин, а такоже комах, Во время зімової посухи цею гризун Багато годині проводити на землі, де среди опали сухого листя розшукує комах та других безхребетних тварин, якіх по-. требляют такоже и для Заповнення потреб у воде. У околицях міст и СІЛ, ЯКЩО Цю білку НЕ переслідують, вона нерідко поселяється под дахамі будінків и почти НЕ звертає уваги на блізькість людини. Если Сероногая Білка потрівожена, вона відає пронізлівій писк и Піка звуки, смікаючі при цьом в УСІ стороні хвоста. Перед качаном Зимовой сезону звірятка запасають насіння, Цибулін и жівільні коріння. Серед гілок и ліан споруджують, кулясте гніздо з Рослин волокна, Вагітність у чагарникових білок Триває около місяця або до 5 тіжнів. У віводку частіше 3-4 дітінчаті. У посушлівіх областях Буває не "больше 2 пріплодів на рік, для вологих екваторіальніх районів вказується до 3-4 віводків, Останнє, однак, сумнівно.

Кістеухая Білка

Кістеухая Білка (Rheithrosciurus масrotis) - гігант среди білок (рис. 112). Довжина тіла від 30 до 53 см, хвіст Трохи коротше, маса від 1 до 2 кг. Забарвлення Дуже ошатна: спинна сторона Світлого шоколадного або каштаново-коричневого кольору, уздовж світліх жовтувато-білих боків простягається широка темно-коричнева смуга. Щоки сірі, передні лапи в темних «рукавичках» , задні - Яскрава-коричневі. Черевно сторона біла, дуже Пухнаста темний хвіст, як бі заиндевевшей через ті, что кінці что покрівають его темних волосків білі або світло-сірі. Довгі вуха прікрашені Китиця. Кістеухая Білка Поширена на острові Калімантан в лісовіх ділянках. Велику Частину годині вона проводити на землі, хочай может такоже добро пересуватіся по деревах. Звірятко влаштовує гніздо в низько розташованіх дуплах, среди каменів, Скель и бурелому - на поверхні землі. Харчування подібно з Типового села білкамі, особливо любити молоді паростки бамбука. Іноді может шкодіті плантаціям и садам, об'їдаючі кору молодих пагонів, бутони н квіти дерев.

Олійна Білка

олійна Білка (Protoxerus stangeri) Отримала свою Назву через Схильність до плодів олійної пальми. Розміром вона подібна до звічайної білкою або Трохи крупніше (довжина тіла 23-33 см), хвіст на 3-4 см довше тіла. Забарвлення Дуже мінліве. Спинна сторона Буває оливкова або почти зовсім чорна. На щоках біла або сірувата смужка. Черевно сторона жовтувата. Довгий Пухнаста хвіст Буває чорно-білим або чорно-рудім. Черевно сторона покритием рідкіснім Хутра, Який почти зовсім відсутній на жівоті. Хутро на спіні густий, альо жорсткий и без підшерстя. Ареал олійної Білки охоплює райони від Гані до Кенії, до півдня - до Анголи и острова Фернандо-По. Олійна Білка - мешканець верхніх ярусів лісу. У пошуках їжі іноді может спускатся на землю. Часто звірок Буває спереду «пофарбованій» помаранчевим соком плодів олійної пальми. Крім них, харчується звічайній для білок асортиментом кормів. Гнізда влаштовуються в дуплах. У одному віводку Буває 3-4 дітінчаті. Розмноження зазначено до 3 разів на рік.

Пальмові Білки

Пальмові Білки (Funambulus) за розмірамі менше Нашої Білки и за цією Ознакою блізькі до бурундуки. Багато Видів взагалі Схожі на них, ТОМУ ЩО мают на спіні поздовжні смуги. Зазвічай на темному сірувато-коричневому або даже почти чорному тлі різко віділяються 3 Світлі смуги, іноді по хребту проходити ще одна світла смужка. Черевно сторона у пальмової Білки F. layardi - Яскрава, темно-червона.
Пальмові Білки пошірені в Індії, Белуджістані и на Цейлоні. Живуть смороду як в густих лісах, так и у відкритих пальмових Гаях среди полів и селищ. Способ життя їх Переважно селі, альо часто звірята перебігають по землі и годують там недовго годину. Їжа звічайна для білок. У ряді районів відзначеній шкоду пальмових білок на плантаціях кави, де звірята об'їдають бруньки и бутони. Є ПОВІДОМЛЕННЯ про ті, что ЦІ тварини спожівають нектар Деяк росліні и беруть доля у запіленні квітучіх дерев гревелеі (C ^ revelea robusta). У Індії звірків можна Побачити розгулюють на деревах у дворах селищ п даже міст. Кулястим гніздо з Рослин волокон (часто для цього Використовують міцні лістові жилки пальм) поміщається в кронах дерев. Там через 40-45 днів вагітності з'являються 2-4 новонароджених (до трьох разів на рік). Около 2 місяців нужно для вигодовування молодих молоком, а до С-8 місяців смороду Вже могут Самі брати доля у розмноженні.

Смугасті Білки

Смугасті Білки (р о д Funisciurus) - африканські Родичі пальмових білок Індії. Розмір и загальний вигляд їх подібний. За Забарвлення всі види діляться на Дві групи: в одних на спіні є поздовжні смуги, в других ні. Альо потім на внутрішню у Видів Другої групи на боках проходять Світлі рісочкі. Забарвлення спини червонувато-чорна, так як окремі Руді волоски змішані з чорними. Черевно сторона біла або кремова. Хвіст почти Такої ж довжина, як Тіло, Пухнаста и темний.
Ареалу 15 Видів Смугаста білок охоплюють простір между Берегом Слонової Кісткі и Сьєрра-Леоне на Південь до Ангола и Південно-Західної Африки, на Схід до Танзанії та Верхнього Конго. ЦІ гризуни населяють густі екваторіальні Ліси, рідколісся, Чагарнику и савани. Йдут в гори до висот 2500 м над рівнем моря. Активні вранці та ввечері, трімаються Переважно в ніжніх ярусах лісу и Багато бігають по землі. Кулясті гнізда з пальмових волокон поміщаються на вісоті від 2 до 6 м над землею. Що мешкає в гірськіх лісах екваторіальної Африки F. carruthersi дотрімується берегів річок, порослих бамбуком. Відзначено поїдання нею плодів Bri-delia, Alchornea и Carapa.
Одна з найпомітніших білок Гані та сусідніх країн - белополосая Білка (F. leucostigma) , Зі світлімі штрихами з боків тіла . Цею звір часто зустрічається групами по кілька особин, Які Побачивши людини почінають збуджено кричати, піднімаючі паніку среди мешканців лісу. ЦІ Білки розмножуються 3-4 рази на рік, в одному віводку зазвічай Буває 2-3 дітінчаті. Смугасті Білки добро мешкають серед неволі, швидко звікають "до господаря и НЕ намагають втекті дйже при вмісті поза Клітини.

Дремомісі

Сторінки: 1 2 3
 
Подібні реферати:
Загальні Відомості про Білки
В работе опісані гідності, Розміри і Батьківщина походження білок.
Білка
Трапляється, Білки в пошуках корму кочують на Великі відстані. Це поклади від урожаю соснових и ялиново шишок. У пошуках їх смороду пробігають Вночі через багатонаселені селища и міста, переплівають Річки.
Сімейство летягових
У работе опісуються Загальні Відомості про сімейство летягових, до якіх відносяться гризуни, блізькі до сімейства болючих. Американські летяги.
Перлина сібірської тайги. Соболь
Соболь неохоче лазити по деревах и свои гнізда влаштовує под селом корінням, в дуплах, розташованіх невісоко від землі, або в щілінах Скель. Звірятко відрізняється вінятковою пріхільністю до одного разу и
Cинтез Білка
Первинна структура Білка (порядок розташування амінокіслот у білку) закодована в молекулах ДНК. Коженая триплет (група з трьох сусідніх нуклеотидів) кодує на нитки ДНК одну ПЄВНЄВ амінокіслоту з д
Гризун
Смороду Живуть всюди на земній Кулі. Спритний легка Білка и незграбних колючий дикобраз; кріхітна, довжина 5 см и вагою в кілька грамів, миша и метровий, до 30 кг вагою бобер, село мешканка соня и неповороткій байбак.
Актівність берегової ластівки
Мета роботи - Вивчення добової актівності ластівок у Период гніздування.
Кенгуру
Європейці, Які відвідувалі Австралію невдовзі после ее Відкриття, на качану XVII століття, дівувалісь, Побачивши якіх Дивне тварин, швидко тікалі від них Величезне стрибками, вікорістовуючі при Цьом Тільки добро розвінені задні ноги.
Папуги
Віді папуг. Середа проживання. Нестор Кеа.
Ефіопська область
У сухих місцях пошірені лістопадні лісу: тут дерева щорічно скідають листя, альо не так на зиму, а на сухий сезон. У листопадних лісах ростуть дерева як вологих тропічніх лісів, так и саван:
Віхухоль
Біологічна описание.
Вивчення гніздувань зяблика (Fringilla coelebs) Вологодської области
Зяблик населяє Різні типи Ліси, сади и парки, воліючі негусті яліннікі и ділянки змішаного лісу, сухі Світлі соснові бори; глухих заростей унікає через необхідність часто спускатся на землю за
буйволів
буйволів - одні з найбільшіх тварин на Землі. Смороду бувають дикі и домашні. Дикі буйволи мешкають в теплих странах.
Тюлені
Ластоногі, як правило, трімаються великими групами. У Период розмноження смороду збіраються Величезне колоніямі («лежбищами» ), что налічують іноді больше мільйона особин. Деякі ластоногі ведуть одиночний обр
Летюча Миша - Руда Вечірніця
Крілоподібні кістка добро розвинено и на ранніх стадіях ортогенеза бере доля у формуванні оральної Частини основи черепа, в тій годину як у других ссавців вона Тільки покріває зверху клиновидную до
Руда вечірніця (nyctalus noctula)
Руда Вечірніця є звічайнісінькім и Поширення видом на территории Російської Федерации, однак, для Пермської области це й достатньо рідкісній вид, что зустрічається Тільки в літній Период в Кішертском и Уінське районах.
Віді папуг
Папуги з усіх птахів - Найулюбленіші домашні вихованці в усьому мире. Всі без вінятку види папуг (Всього около 140 Видів) Дуже добре звікають до людей І ШВИДКО стають членами Сім'ї.
Охорона тварин
Вірубуючі ліс або забруднюючою воду в річках, люди мімоволі гублять багатьох диких тварин, для якіх ліс чи річка - будинок. Через господарської ДІЯЛЬНОСТІ людей и непомірне полювання одні тварини назавжди зникло, а м
Єжи
Незважаючі на ті, что Їжаки нерідко Живуть поруч з людиною, знання Наші про них не повні. Про ежах складах Чимаев легенд, Наприклад, что смороду Дуже добре ловлять мишей І що їх можна тримати вместо кішкі. Тім годиною, на
Птахи середньої смуги России
Опис повадок и місць проживання Деяк птахів.