загрузка...

трусы женские
загрузка...

Тюлені

ДОПОВІДЬ

«тюленів»

Учня 8 Л класу

Васильєва Олексія

ластоногих

Загін м'ясоїдних ссавців, які добре пристосовані до життя у воді, але не можуть існувати цілком незалежно від суші. До ластоногим відносяться тюлені і моржі.

Тіло їх зазвичай покрите хутром, що допомагають зберігати тепло.
Теплоізоляцію забезпечує також дуже товстий шар підшкірної жирової клітковини, який, крім того, служить джерелом енергії у разі нестачі їжі.

Обтічна форма тіла сприяє швидкому просуванню у воді.
Кінцівки перетворені в ласти, причому передні використовуються головним чином, як рулі, а задні як гребні лопаті. Ластоногі досить спритні тварини: вони здатні, наприклад, вибратися на зубчастий скеля під час сильного прибою, не отримавши жодної подряпини, однак на суші незграбні і пересуваються насилу, головним чином відштовхуючись передніми кінцівками.

Ластоногі, як правило, тримаються великими групами. У період розмноження вони збираються величезними колоніями («лежбищами» ), що налічують іноді більше мільйона особин. Деякі ластоногі ведуть одиночний спосіб життя, але навіть вони на час розмноження збираються в невеликі групи. В основному це морські тварини, але кілька видів мешкають в озерах або заходять в річки. Особливо численні ластоногі в областях з холодним кліматом, але тюленів і морських левів можна зустріти в прибережних водах більшості морів і океанів земної кулі.

Харчуються ці тварини рибою, головоногими та іншими молюсками, ракоподібними, великим планктоном, морськими птахами, іншими ластоногими, а іноді навіть китоподібними. Їх головні вороги - акули, косатка, білий ведмідь і морський леопард, причому максимальна смертність припадає на перші шість місяців життя. Принаймні, раз на рік всі ластоногие виходять на берег або на Паковий лід, де спаровуються і народжують дитинчат.

Ластоногих ділять на три сімейства: вухатих тюленів, тюленячих, або безвухих (справжніх) тюленів, і мережевий.

Вухастих тюленів

Вухасті тюлені відрізняються від справжніх наявністю невеликих вушних раковин, довгою гнучкою шиєю, а також здатністю задніх ластів повертатися вперед і підтримувати тіло при пересуванні по суші.
Передні ласти дуже довгі і майже голі. Щільний хутро складається з жорсткої ості і більш-менш пухнастого підшерстя.

Північний морський котик славиться своїм чудовим м'яким і міцним хутром. Довжина тіла дорослого самця (сікача) до 2 м, маса більше 300 кг; забарвлення темна, шоколадно-коричнева, іноді майже чорна, з сіруватими плечима і шиєю. Самки дрібніше і витонченіше, довжиною не більше 1,2 м; шия у них довга і тонка, хутро сіруватий. Він складається з верхнього шару довгих блискучих остьовіволосся, що прикривають товстий м'який підшерсток.

Північний морський котик - стадна тварина. Харчується він в основному зграєвими рибами (насамперед оселедцем) і кальмарами. Спосіб життя підпорядкований строгому «розкладом» . Під час зимових міграцій в Тихому океані стада цих тварин, прямуючи на південь, пропливають майже 1000 км. Навесні вони повертаються на острови в Беринговому і Охотському морях, де відбувається розмноження. Сікачі в квітні-травні першими з'являються на лежбищах, вибирають місця трохи краще і відстоюють їх у бійках з побратимами. Більш слабким
(«безгаремним» ) самцям доводиться задовольнятися місцями, розташованими далі від берега, і чекати там випадкову самку.

У дуже великого сильного сікача в «гаремі» може бути до 100 самок.
Щоб зберегти його, самцеві доводиться весь час залишатися поруч, обходячись без їжі принаймні два місяці, а нерідко і набагато довше. Сікач «не довіряє» ні партнеркам, ні сусідам і стоїть на посту вдень і вночі, постійно оглушливим ревом заявляючи про свої права оточуючим.
Виснажені і схудлі від голодування сікачі повертаються в море і годуються там разом з побратимами.

Дитинчата, покриті блискучим червонувато-бурим хутром, народжуються зрячими.
У віці 6-8 тижнів вони починають плавати. Мати годує їх 4 міс, аж до початку зимової міграції. Лише деякі з малюків досягають статевої зрілості; приблизно половину в перший же рік життя поїдають акули і косатки.

Південні морські котики - тюлені середніх розмірів. Зовні південні морські котики дуже схожі на північного, однак їхнє хутро за якістю трохи гірше.
Раніше вони були широко поширені в теплих і південних морях: в Тихому океані - від Мексики до Магелланової протоки, біля південно-східного узбережжя
Південної Америки, у Південної Африки , Австралії та Нової Зеландії.

Справжніх тюленів

Справжні тюлені добре пристосовані до життя в холодних морях: все їхнє тіло, включаючи короткий хвіст і ласти, покрите густим грубим волосом, що захищає від крижаної води, пронизливого вітру, снігу і льоду. Під шкірою знаходиться товстий шар жиру.

Вушні раковини у тюленячих зовсім відсутні; на їх місці з кожного боку голови помітно лише маленький отвір. Але ці звірі не глухі, а деякі з них навіть володіють хорошим слухом, особливо у воді.
Задні кінцівки, службовці основним локомоторним органом при плаванні, витягнуті назад, не згинаються і не підвертаються під тіло, як у вухатих тюленів, так що при пересуванні по суші не використовуються. На передніх ластах, службовців у воді головним чином рулями, добре помітні п'ять пальців, з'єднаних перетинками.

Звичайний тюлень часто зустрічається у морських берегів помірних областей Північної півкулі. Він ніколи не запливає далеко від суші і іноді поселяється в прісних озерах і великих річках.

Це порівняно невеликий звір. Довжина тіла дорослого самця приблизно 1,5 м, а маса 45 кг; самка приблизно така ж. Голова округла, очі великі, морда як би підрублена, тулуб кремезне, з короткою шиєю.

Звичайний тюлень не утворює великих колоній; він проводить на березі більше часу, ніж інші тюлені, і не може спати у воді. Сім'ї, що складаються з самця, декількох самок і їх дитинчат різного віку, нерідко використовують для ночівлі одне і те ж місце, що стає їх групової територією. Це дуже доброзичливі тварини, яких легко приручити.

Дитинчата (іноді двійні) народжуються ранньою весною. Новонароджені у далекосхідної форми покриті пухнастим білим хутром, що зберігається протягом
3-4 тижнів. В інших форм це хутро линяє відразу ж, іноді ще до народження.
Крик дитинчати нагадує бекання ягняти. Мати годує його протягом приблизно 5 тижнів, після чого він вчиться сам добувати корм. Звичайний тюлень харчується різною рибою (мойвою, навагою, оселедцем, камбалою, Сайдою та ін), а також кальмарами і восьминогами.

Кільчаста нерпа, або акиба, покрита грубим червонувато-бурим хутром з численними білими кільцями неправильної форми. Довжина тіла у дорослого самця до 1,8 м.

Це - єдиний з усіх тюленів, що будує гніздо для своїх дитинчат. У березні або квітні, коли лід починає ламатися, самка влаштовує в заметі нору з тунелем, провідним до вентиляційного отвору і воді. Новонароджені (іноді двійні) покриті білосніжною м'якою вовною, яка через місяць змінюється більш темною.

Кільчаста нерпа більшу частину року проводить у покритих льодом бухтах.
Восени, в міру замерзання води, тварина не мігрує на південь, а проробляє в льоду отвори, до яких регулярно підпливає подихати і відпочити.
Іноді це призводить до сумного результату, оскільки у такий ополонки його може чекати мисливець з гарпуном або білий ведмідь. Зазвичай нерпа проводить під водою 8-9 хв, але в разі потреби може залишатися там і до 20 хв. Спливаючи, вона за 45 секунд встигає запастися повітрям для наступного занурення.

 
Подібні реферати:
Сімейство буревестнікових
Це найбагатше за кількістю видів сімейство в загоні трубконосих (66 видів) і, найбільш різноманітне . Новосибірські трубочки у всіх буревестнікових зближені і знаходяться на верхній стороні надклювья. Часто вони слив
Видра
Життя видри тісно пов'язана з водою. На суші вона незграбна, зате у воді спритна, швидка, прекрасний плавець і водолаз. Хутро не змочується водою і утримує повітря. Харчується видра в основному рибою і жабами.
Загін китоподібні
Сучасних китоподібних зоологи поділяють на 2 підряди: зубатих і вусатих китів. У першому є зуби: їх може бути до 272 (рекорд для звірів!). У вусатих же китів замість зубів з боків верхньої щелепи раст
Загін катранообразние (squaliformes)
До цього загону належать акули, мають два спинних плавця з колючками або без них і позбавлені анального плавця. Вони зустрічаються в холодних і теплих районах, у берегів і у відкритому океані, у верхніх шарах води і на значній глибині.
Дельфіни
У доповіді говориться про різновиди самих дрібних китоподібних - дельфінів і вивченні їх повадок і способу життя вченими.
Дельфіни
Дельфіни часто проводжають кораблі у відкрите море. Раптом у різних місцях, немов по нечутному сигналу, вони парами, трійками і цілими групами вистрибують на метр-два з води.
Дельфіни
Дельфіни - це найдрібніші китоподібні. Вони те саме і величезним синім китам, і зубастим кашалотам. Найбільш близькі родичи дельфінів - з того ж сімейства білухи, поширені на півночі Росії, а також в Охотському і Японських морях.
Акули
Це слово з ненавистю вимовляють рибалки і моряки: акули розполохують і знищують рибу, рвуть мережі, іноді нападають навіть на людей.
Kітообразние та їх особливості (Доповідь)
Кити представляють справжніх водних тварин, які проводять все своє життя в морі. Однак тепла кров, присутність легенів і годування дитинчат молоком вказує на приналежність їх до класу ссавців. У мн
Біологічні особливості акул
При цьому мається гіпертонія порожнинних рідин по відношенню до зовнішнього середовища. У зв'язку з цією особливістю свіже м'ясо акул, як правило, має не особливо приємний специфічний запах, який зникає при соот
Квитки по біології для 8 класу
№ 1.1) Тулуб собаки струнке і мускулисте. Її кінцівки розташовуються під тулубом, тому тіло тварини не торкається землі. Ходить собака, спираючись на пальці з міцними кігтями. Гнучка шия сприяє бол
Саламандри
У загоні хвостатих амфібій сімейство саламандр, або справжніх саламандр, як їх часто величають, вважається великим. У нього входять 15 пологів і понад 50 видів. Крім Австралії, вони зустрічаються на всіх інших конти
Різновиди білок
У роботі дано опис 14 видів білок. Загальна характеристика, де вони мешкають і як розмножуються.
Перлина сибірської тайги. Соболь
Соболь неохоче лазить по деревах і свої гнізда влаштовує під деревними корінням, в дуплах, розташованих невисоко від землі, або в щілинах скель. Звірятко відрізняється винятковою прихильністю до одного разу і
Буйволи
Буйволи - одні з найбільших тварин на Землі. Вони бувають дикі і домашні. Дикі буйволи мешкають в теплих країнах.
Морські блохи, козочки і павуки
Тіло багатьох рачків сплюснуте з боків. У дрібних калюжках, у краю води, на поверхні каменів вони дійсно пересуваються на боці, звідси і назва - "бокоплави".
Загін Куньи
Куньи складають сімейство в загоні хижих тварин. Поширені куньи оченб широко. Вони населяють всі ландшафти, річки, озера, всі материки, крім Австралії (втім, деякі види не так давно акліматизовані тут людиною).
Морські вбивці
Косатки - найбільші з дельфінів. Їх називають - кити-вбивці, стародавні римляни називали їх орками, що означає - демони.
Сімейство летягових
У роботі описуються загальні відомості про сімейство летягових, до яких відносяться гризуни, близькі до сімейства болючих. Американські летяги.
Риба з чотирма очима
Три види чотириокого риб із сімейства Anableрidae мешкають в Південній Мексиці і в Середній Америці. Вони зустрічаються переважно в прибережних областях в солонуватою воді і зазвичай в середньому досягають довжини 20см.
загрузка...
ur.co.ua

енциклопедія  з сиру  аджапсандалі  ананаси  узвар