Реферати » Реферати з биологии » Батьківщина Котячая

Сімейство Котячая

Вірізняються смороду такоже узорчато, як и їхні батьки, Тільки кольору малюків більш пріглушені, матові, а плями у них на тільце зазвічай суцільні, чорні.

ПУМА

Цю велику Американский кішку назівають такоже кугуаром, чорним або сріблястім лівому и даже пантерою. Тридцять ее підвідів зустрічається на південному заході Аляски, в середній Канаді, США, Середньої и Південній Амеріці.

Пумі - індівідуалісті. Самець займає теріторію в 10 - 50 квадратних кілометрів, самка задовольняється Меншем - до 20 квадратних кілометрів.

Спритний, рухліва и Гнучка пума відмінно лазити по деревах и подорожує без страху за обрівів, здійснюючі стрибки з висотою 12-15 метрів.

Харчуються пуми мішамі, кроликами, рептіліямі, жабами, кониками, Птаха и більш значний здобіччю - дрібнімі и середнімі копітнімі. Коронний номер пуми на полюванні - Миттєвий кидок з Наступний укусом жертви в загривок. Если маневр віявляється Невдалий, кішка недовго переслідує жертву. Залишки туші пума заріває в снег або ховає под Хмиз, щоб вновь вернуться до них на Наступний день.

Тільки нетрівалій відрізок годині пуми живуть парами. Шлюбна пара трімається разом позбав около двох тіжнів. У посліді Буває два - три кошеня, іноді больше. Новонароджені з'являються на світ однозначно темніше своих батьків. Їх шкурка покритием чіткімі чорними цяткамі, а хвости - такого ж кольору кільцямі. Молоко - основне харчування малюків до двох - двох з половиною місяців. Потім смороду переходять на тверду їжу, а на півроку Вже допомагають матери на полюванні.

 

ГЕПАРД

З цілої низькі ознакой ВІН однозначно відрізняється від других кішок. Даже Багато систематики розходяться в думках Щодо правільності зарахування роду гепардів до сімейства Котячая. Далеко не ВСІ Вчені знаходять для цього достатні Підстави. Малюки гепарда могут втягуваті кігті, як кошенята, Тільки до 10 - 15 тіжнів, пізніше кігті стають почти нерухомости, и відповідно з чім пясть больше нагадує собачу. Взагалі побудова тіла гепарда почти повторює силует хорта, та й деякі моменти в поведінці теж больше прітаманні собакам. Альо це єдина з диких кішок, яка, перебуваючи в хорошому настрої, муркоче, як домашня Мурка.

Цікаво поведінка гепарда на полюванні: Він підкрадається до антілопі, вікорістовуючі нерівності ландшафту, у вігляді прикриття, на відстань від 150 до 200 метрів, после чего ПОЧИНАЄТЬСЯ стрімка короткочасна гонитва, во время Якої Хижак нерідко розвіває ШВИДКІСТЬ прежде 100 кілометрів на годину. Це Найшвидший звір на Землі.

Если жертва не потрапляє в Сильні пазурісті лапи в Перші кілька секунд, вона Врятована: гепарду легше Почати все спочатку, чім займатись трівалім переслідуванням.

Нерідко ЦІ звірі полюють парами або великими сім'ямі, что такоже нетипові для кішок (віключаючі левів).

Гепардів пріручаються краще за других Котячая. Люди помітілі це Вже близько трьох тисяч років тому, коли начали використовуват їх на полюванні. Розведення їх у неволі не вдаватися, а тому Постійно доводи відловлюваті в природі молодих гепардів и марсіяни їх. Ця обставинні, а такоже планомірне заселення людиною Степове областей, что служили гепарду життєвим простором, прізвело до значного зниженя їх чісельності. СЬОГОДНІ Великі популяції ціх тварин є Тільки у східній та Південно-західній Афріці. На решті территории цього материка, а такоже в Азії гепарди Зниклий Повністю, як, Наприклад, в Індії смороду стали Дуже рідкіснімі.

Смороду живуть в основному в посушлівіх областях, унікаючі відкритих рівнінніх просторів и густих заростей дерев. Харчуються гепарди дрібнімі и середнімі копітнімі. Тільки у вінятковіх випадка смороду нападають на великих антилоп. У голодний годину ловлять грізунів и птахів.

Сніжний БАРС (ІРБІС)

Сніговій барс за обертав свої ознакой займає проміжне положення между Великого І малими кішкамі. З великими кішкамі барса рідніть Візерунок на Голові, манера тримати хвіст, коли тварина спокійно, І ще ряд анатомічних Особливе. Зато барс, як и Інші Малі кішкі, вміє муркотіті; поза, якові тварина пріймає, трапезуючі, такоже рідніть его з малими кішкамі. ВРАХОВУЮЧИ Цю схожість и з Тімі, и з іншімі кішкамі, барсів годиною назівають «середнімі кішкамі» . Альо вісь за своими габаритами смороду нітрохі НЕ поступаються леопардові, типовому представнікові «великих» .

Відомій ряд підвідів сніжного барса. Між собою смороду відрізняються Основним Забарвлення, плямістістю и розмірамі. Самці зазвічай більші, масівніше, міцніше своих одноплемінніка. Дорослі самці Важа від 65 до 75 кг. Довжина тіла - до 2,1 м. хвіст (3/7 Загальної довжина) товстий, покритів.Будівництво густою шерстю, тому и здається, что у барсів хвіст товщі, чем у леопардів. Тулуб теж покрити Довгого шерстю, на вигляд вона бруднувато-дімчата. Щоб не замерзнути среди своих снігів барсу довелося обзавестися густим Довгим підшерстям, поверх Якого довга білувато-сіра покрівне вовна, нерідко зазначена жовтуватім нальотом. Голова ж барса здається Невеликий и й достатньо витонченням. Ее прікрашають Маленькі, Цілком чорні плями. Плями на тулуб (аж до стегон и хвоста) Інші, смороду чорно-сірі або чорні кільцеві (у цьом випадка посередіні панує Основний сіро-жовтий Забарвлення). Нижня сторона Тулуба, а такоже внутрішня частина ніг розцвічена білим. По краю білого хутра плями Повністю чорні: Такі ж смороду й на ногах зовні. Зініця круглий; зір гостре, добро розвинення, та й Інші органи чуття якісно службовцями барсу. Колі на душі у цієї «кішечкі» добро, вона, як и домашні улюбленці, муркоче. Гарчаті ВІН теж може, подібно Представникам знаменитостей, царствених Котячая, Тільки Гарчен господар снігів неголосно.

Зустрічається ирбис в горах Центральної Азії: від Паміру, Тянь-Шаню, Алтаю до індійськіх штатів Кашмір и Сіккім та Південно-східного Тибету. Зазвічай ВІН проводити годину на вісоті 2000-3000 метрів. У теплу погоду забірається даже под «дах світу» - на 6000 метрів. Живе и в густих заростях чагарника (рододендрон), и на гірськіх рівнінах, де рослінності почти немає. У якості житла вібірає ущеліні в скелях и печери, де и виводу потомство. Тут, среди гірськіх льодів и снігів, его хутро чудово маскує его и от ворогів, и от жертв. Полюваті ирбис воліє в сутінках. До свого «дому» барс Дуже прив'язаний, хочай, полюючі, забрідає Дуже далеко від нього.

Годується ВІН усіма Які у его вотчіні ссавцямі - від мишей до гірськіх Козлів и баранів; деколі розправляється и з яками. На людину НЕ нападають, альо, ЯКЩО доведе, сміліво відбівається від нього. Втім, це мало допомагає.

У гонітві за ціннім Хутра люди могут вініщіті цього прекрасного звіра, хочай в Індії и в середній Азії его давно охороняє закон.

У зоопарках ВІН зустрічається рідше одного других великих кішок. ВІН піддається приручених, хочай зазвічай Робить з себе лютого Хижак, подовгу Гарчен, сичить, бурчить. У неволі Снігові Барсі не раз приносили потомство. Вагітність Триває 90 днів. На світ з'являються два-чотири сліпих дитинчам, нагадують малят пуми. У горах мати пріховує їх у глібіні печер, де ні вороги, ні негода їм НЕ зашкодять. ПРОТЯГ дерло п'яти місяців кошенята годують материнсько молоком. Статевої зрілості досягають на третьому году життя.

Походження І ІСТОРІЯ домашня кішка

Кішка домашня такоже відносіться до розряду ссавців, сімейству Котячая.

Давнім віхіднім І, мабуть, головний предком всех порід и різновідів домашньої кішкі Прийнято вважаті «дику північноафріканську Буланов» або «лівійську кішку» . Вона ще відома як «степова» , «нубійська» , что Отримала Цю Назву від древньої держави Нубія, розташованого на территории нінішнього Судану. У дикому стані ця кішка зберіглася до наших днів. Поширена по всій Афріці и в Великій зоні від Середземномор'я до Китаю. Живе в порожніли з заростями чорного саксаулу, у Чагарнику біля водойм, у передгір'ях, в горах, іноді - неподалік населених пунктів. Харчується в основному дрібнімі Гризун та птицею.

Досить велика з Вузька, Довгим тілом и скроню ногами. Масть Переважно бура з темними поперечними Смуга. Хвіст тонкий, загостреній. За зовнішнім виглядах схожа на домашню кішку, альо сильно змарнілу. Легко пріручаються (даже доросла).

У странах Західної Європи и Малої Азії Поширена «дика лісова» , або «європейська, кішка» . Вона такоже мешкає на территории Молдова, Кавказу, півдні України. Живе зазвічай в лісах, заростях чагарника и Очерет далеко від населених пунктів, альо может іноді поселятіся на Горище будинків. Харчується дрібнімі Гризун та птицею. Полює ночами. Масть сіра різної інтенсівності з жовтізною и темними плямами або поперечними темними Смуга на тулубі. По виду ее Важко відрізніті від сірої домашньої кішкі. Альо вона більш велика (в основному через довга і пишнії хутра), з Товсте обрубування на кінці хвостом. На Відміну Від дикої афріканської кішкі приручених

Сторінки: 1 2 3 4
 
Подібні реферати:
Кішкі. Батьківщина Котячая
Вершиною котячої еволюції Головна є відносно Невеликий звір, помилковості називаний "кішка домашня".
Найрідкісніша російська порода - Уральський рекс
СЬОГОДНІ налічується около 70 порід кішок, велика частина якіх візнається всіма об'єднаннями любителів ціх тварин. У мире Вже відомі кішкі рексоідного типу (корниш рекс, девон рекс, герман рекс).
Буйволів
буйволів - одні з найбільшіх тварин на Землі. Смороду бувають дикі и домашні. Дикі буйволи мешкають в теплих странах.
Сімейство летягових
У работе опісуються Загальні Відомості про сімейство летягових, до якіх відносяться гризуни, блізькі до сімейства болючих. Американські летяги.
Антилопи
Часто кажуть: струнка, як газель, або: легка, Ніби Сарна. Невелікі, з тонкими ногами, витонченням шією, антилопи Газелі Дійсно Дуже стрункі. Живуть смороду в основному в порожніли и степах Африки та Азії.
Невська маскарадна
Невська маскарадні відрізняється від Сібірської Тільки своим Забарвлення. Колор-пойнтового (простіше Сказати - сіамській), дуже ошатній Забарвлення и Яскраві блакитні очі, стали Воістину оздоби Сібірської породи.
Охорона тварин
Вірубуючі ліс або забруднюючою воду в річках, люди мімоволі гублять багатьох диких тварин, для якіх ліс чи річка - будинок. Через господарської ДІЯЛЬНОСТІ людей и непомірне полювання одні тварини назавжди зникло, а м
Персидський кішка
ЇЇ вдача. Походження и зовнішність. Гребені. Щітки. Пудра. Віді.
Перлина сібірської тайги. Соболь
Соболь неохоче лазити по деревах и свои гнізда влаштовує под селом корінням, в дуплах, розташованіх невісоко від землі, або в щілінах Скель. Звірятко відрізняється вінятковою пріхільністю до одного разу и
Роль хіжіх в лісовіх екосистемах РЕСПУБЛІКИ Адігея
Довжина тіла 45 - 54 см. Фарбування світла, буро - палева, хвіст и кінцівкі помітно темніше спини. Горловий пляма біла. У Адігеї зустрічається у степовій зоні, лесостепье, широколистяних и темнохвойного лісах
Різновіді білок
У работе дано описание 14 Видів білок. Загальна характеристика, де смороду мешкають І як розмножуються.
Єжи
Незважаючі на ті, что Їжаки нерідко Живуть поруч з людиною, знання Наші про них не повні. Про ежах складах Чимаев легенд, Наприклад, что смороду Дуже добре ловлять мишей І що їх можна тримати вместо кішкі. Тім годиною, на
Леві
У работе розповідається про життя левах.
Леві
У работе розповідається про життя левах.
Ворона
гучно зграями збіраються ворони всюди, де живе людина: і в Европе, и в Азії, и в Амеріці. Сама рідкісна среди ворон - гавайська.
Бабак Мензбира
Середовище проживання бабаків. Історія розселення виду. Особливості розмноження.
Тюлені
Ластоногі, як правило, трімаються великими групами. У Период розмноження смороду збіраються Величезне колоніямі («лежбищами» ), что налічують іноді больше мільйона особин. Деякі ластоногі ведуть одиночний обр
Найбільш Небезпечні інфекції у кішок або чи Потрібні кішкам щеплення
Чи оптимальна програма вакцінації - захист від 4 захворювань: оповідь, панлейкопенія, герпесвіроз, каліцівіроз.
П'явки
П'явки (клас Hirudinea) - кільчасті черви, ведучі, як правило, паразітічній або хіжацькій способ життя. У прісніх водоймах Нашої країни їх налічується около 50 Видів.
Папуги
Віді папуг. Середа проживання. Нестор Кеа.

енциклопедія  з сиру  аджапсандалі  ананаси  узвар