Головна
Реферати » Реферати з біології » Загін голубеообразних

Загін голубеообразних

Загін голубеообразних

Доповідь виконав Липко Евген, учень 10 Б класу C Ш № 5

Пінськ 2003р.

Голубоподібні, загін птахів. 3 сімейства: дронти (вимерлі), голуби і рябки. Ок. 300 видів, поширені широко. Птахи з щільним масивним тілом; ноги і шия короткі; крила довгі і гострі, пристосовані до стрімкого польоту. Оперення густе, щільне; пір'я з добре розвиненою пухової частиною. Дзьоб досить короткий, ніздрі прикриті зверху шкірястими кришечками. Їжа майже виключно рослинна і перш за все насіння, рідше плоди і ягоди. Всі голубеобразниє мають добре розвинений зоб, службовець як для накопичення їжі, так і для її розм'якшення; крім того, голуби вигодовують пташенят «молочком» , що виробляється в зобу.

Дронтен (Raphidae), сімейство птахів загону Голубоподібні. Включало 3 види вимерлих в 17-18 століттях птахів, що мешкали на Маскаренских о-вах - Маврикій, Родрігес і Реюньйон (Індійський океан) до відкриття їх європейцями. Дронти були великими птахами, розміром з індичку і масою близько 20 кг, з куцим тулубом і великою головою, забезпеченою товстим гачкуватим дзьобом. Ноги дронтов були короткими і сильними, а крила, навпаки, маленькими. Коротким був і хвіст цих птахів, що складався всього з декількох пір'я, що стирчали пучком.

Літати дронти не вміли, жили, збирали корм і гніздилися на землі. Харчувалися різними плодами, насінням, нирками і листям рослин. У кладці дронтов, як правило, було одне біле яйце, яке самець і самка насиджували протягом 7 тижнів.

На острові Маврикій, куди європейці прийшли в 1507, мешкав маврикійський дронт, або додо (Raphus cucullatus) - птах сірого кольору довжиною до 1 м. Мореплавці ловили і їли дронтов, але ще більш страшними ворогами цих птахів виявилися незмінні супутники людини, привезені на острів. Кози дочиста з'їдали чагарник, в якому дронти ховалися; собаки і кішки знищували старих і молодих птахів, а свині і щури пожирали яйця і пташенят. У результаті вже до 1690 року жирний, безглуздий і беззахисний голуб додо перестав існувати. У музеях збереглися лише кілька засушених лапок, пара голів і безліч кісток птиці. Уже «посмертно» цей дронт був обраний символом держави Маврикій і став зображуватися на гербі цієї країни.

У тропічних лісах острова Реюньйон мешкав інший вид - білий, або бурбонський, дронт (Raphus borbonicus), дійсно майже білий, трохи дрібніший, ніж додо. Він вимер приблизно в середині 18 століття. На острові Родрігес мешкав третій представник сімейства - дронт-пустельник (Pezophaps solitarius), з більш витонченим статурою і краще розвиненими крилами, ніж у додо. Забарвлення його оперення варіювалася від коричнюватої до сірої або навіть майже білою. Ще в 1730 році дронт-пустельник був досить звичайний, але до кінця 18 століття і цей вид перестав існувати. Від нього нічого не залишилося - в музеях немає ні шкірок, ні яєць цього птаха.

Таким чином, в короткий час були знищені всі представники унікального пташиного сімейства. Здавалося б, у цьому сумному оповіданні можна поставити крапку. Проте в самому кінці 20 століття британські дослідники поставили перед собою завдання відтворити маврикійського дронта, сподіваючись розшифрувати що збереглися в муміфікованих головах і лапах фрагменти ДНК, синтезувати її і перенести в ядро ??яйцеклітини найбільш генетично близького виду голубів. І, хоча багато фрагментів генетичного коду, очевидно, втрачені, така спроба може бути зроблена.

Сімейство Голубові Columbidae

Характеристика сімейства в основному збігається з характеристикою загону. Крила у голубів довгі, дуже гострі, але не дуже вузькі. Політ швидкий і разом з тим дуже маневрений. У разі необхідності голуби можуть злітати майже вертикально, піднімаючись уздовж стрімкої скелі або стіни будівлі. Гніздяться на деревах, скелях або земляних обривах, іноді в норах або дуплах. На скелях і обривах часто гніздяться групами. У кладці звичайно два білих яйця; пташенята вилуплюються абсолютно безпорадними, покриті лише рідкісним волосоподібним пухом. Батьки перший час годують їх «молочком» , а пізніше розм'якшеними насінням, отригівая їх з зоба. У внегнездовое час тримаються зграями (Штегман, Іванов, 1978).

Сімейство Рябкова Pteroclididae

Птахи за зовнішнім виглядом нагадують голубів. Статура щільне, шия і ноги короткі. Хвіст клиновидний або навіть витягнутий у вістрі. Крила довгі, гострі, пристосовані до швидких далеким перельотів, необхідні для регулярних перельотів на водопої в сухих степах і безводних пустелях - характерних місцях проживання рябков. Спосіб життя виключно наземний; добре ходять і бігають; задній палець, необхідний при деревному способі життя, у рябков дуже маленький або зовсім відсутня; у Саджо пальці зрощені і мають суцільну мозолясту підошву. Гніздяться на землі, відкладаючи 2-4 строкатих яйця. У відмінно від голубів пташенята рябков покриті густим пухом і залишають гніздо незабаром після вилуплення. Батьки приносять їм воду в зобу або в намоклі оперенні черевця. Їжа - насіння і комахи (Штегман, Іванов, 1978).

 
Подібні реферати:
Сумна історія додо
Більше 400 років тому, в 1598 р., з'явилося перше непрофесійне опис безкрилої птиці дронта , або додо. Жодних свідчень того, що дронти були відомі європейцям раніше, не збереглося.
Фороракос
Історія першої птиці на землі і її характеристика.
Птахи (загін: голуби, литкастих, дятли)
Всі наші голуби середніх розмірів і мало відрізняються зовні: невелика, витончена голова з мініатюрним «голубиного типу» дзьобом, злегка роздутим біля основи, коротка шия, короткі ноги з сильними, чіпкими пальцями
Чайки
занадилися випрошувати подачки і харчуватися на смітниках, чайки зовсім перестали боятися людей. Як вже говорилося, деякі види на всіх континентах стали гніздитися в містах, де місцями за чисельністю сопер
Кроншнеп
Загін об'єднує декілька великих груп птахів, в основному мешканців узбереж і боліт: якан, куликів, чайок, чістікових і тиркушек. Крила, як правило, вузькі, хвіст короткий. Оперення щільне, зазвичай неяскраве.
Папуги
Види папуг. Середа проживання. Нестор Кеа.
Активність берегової ластівки
Мета роботи - вивчення добової активності ластівок у період гніздування.
Сімейство буревестнікових
Це найбагатше за кількістю видів сімейство в загоні трубконосих (66 видів) і, найбільш різноманітне. Новосибірські трубочки у всіх буревестнікових зближені і знаходяться на верхній стороні надклювья. Часто вони слив
Птахи середньої смуги Росії
Опис повадок і місць проживання деяких птахів.
Птахи Таймиру
На території краю зустрічається 344 види птахів. Однак 24 види з них у нас є тільки залітним (глупиш рожевий і кучерявий пелікани, велика біла чапля, рожевий шпак та інші)
Щипавки (Загін Щипавки - Dermapetra)
(Dermapetra.) [pic] Незвичайний вид щипавками (Dermaptera) надають клешнеобразние придатки на кінці черевця, які по науковому називаються церки. У самців церки крупніше, у кожного виду вони мають свою форму.
Кенгуру
Європейці, які відвідували Австралію невдовзі після її відкриття, на початку XVII століття, дивувались, побачивши якихось дивних тварин, швидко тікали від них величезними скачками, використовуючи при цьому тільки добре розвинені задні ноги.
Денні хижаки
До цього загону відносяться близько 270 видів. Це птиці середньої і великої величини. У одного з найбільших видів - американського кондора крило довжиною близько 115 см, раз-мах крил до 275 см.
Поползень
Поползень - це маленьке жива істота, яка відноситься до класу птахів. У нього дуже сильні ноги і красивий загострений дзьоб, до речі теж дуже-дуже сильний, тому що саме він служить йому головним добувачем їжі.
Сімейство летягових
У роботі описуються загальні відомості про сімейство летягових, до яких відносяться гризуни, близькі до сімейства болючих. Американські летяги.
Рідкісні та зникаючі птахи Ставропольського краю
Одним з найскладніших є питання про чисельність популяції, її статевому і віковому складі, достатніх для тривалого і благополучного існування виду. Природно, що наявність в популяції тільки дорослі
Види папуг
Папуги з усіх птахів - найулюбленіші домашні вихованці в усьому світі. Всі без винятку види папуг (всього близько 140 видів) дуже добре звикають до людей і швидко стають членами сім'ї.
Глухар - птах ліси
"Переночувавши на дереві, глухар вранці, ще до світанку, починає токувати: спочатку тихо, несміливо, ніби знехотя, потім, у міру наближення світанку, все зарче і зарче. Першим завжди починає найстаріший і сил
Бабки
Загін ODONATA (бабки) налічує, у світовій фауні, за різними джерелами від 3600 до 4500 видів, у тому числі тільки в середній Європі мешкає 80 видів представників цього загону.
Бабки
Загін ODONATA (бабки) налічує, у світовій фауні, за різними джерелами від 3600 (7) до 4500 (10) видів, у тому числі тільки в середній Європі мешкає 80 видів представників цього загону. Це самі древ