загрузка...

трусы женские
загрузка...

Руда чапля

Чапля руда по загальному вигляді дуже нагадує сіру, але добре відрізняється від неї темно-рудої або навіть каштановим фарбуванням оперення і меншими розмірами. Довжина крила цього птаха в середньому 36-37 см, а вага близько 1,25 кг. Самці трохи крупніше самок.

Руда чапля гніздиться в південній частині Піренейського півострова, подекуди у Франції, в Нідерландах, потім від Північної Італії її гніздова область іде на схід через Балканський півострів і Угорщину до Іраку і Східного Пакистану. Далі цей птах гніздиться на півострові Індостан, на Цейлоні, в Індокитаї і по східних провінціях Китаю. Східний межа її поширення - Філіппінські острови, Рюкю і Тайвань, південна межа - Сулавесі та Малі Зондські острови. В Африці руду чаплю можна знайти на гнездовье в північних частинах Марокко та Тунісу, потім від озера Вікторія і верхньої течії річки Конго на південь до Кейптауна. Гніздиться вона і на Мадагаскарі. Зимує руда чапля як правило в Африці.

Як і всі чаплі, це моногамні птахи, що вибирають для гніздування більш-менш великі відкриті простори з водоймами, порослими очеретяними і очеретяними чагарниками і низькорослими кущами верби. Лісових заростей ці птахи уникають. Весняний приліт рудих чапель відбувається в південних частинах гніздової області колишнього СРСР (Молдова, Херсон) в середині та другій половині березня, а в більш північних - у першій половині квітня, а іноді й пізніше. Летять вони зазвичай вночі.

Руді чаплі гніздяться колоніями, іноді більшими, однак нерідко й окремими парами. Гніздо вони воліють будувати на старому очеретяному або очеретяному заломі, значно рідше гніздо влаштовується на зростаючих серед очерету низькорослих колючих чагарниках або на напівзатоплених кущах верби та вільхи. Гніздо характерної для чапель форми - конус, спрямований вершиною вниз. Тільки що побудований гніздовий конус має досить глибокий лоток, але з появою пташенят гніздо утоптує і, втрачаючи свою первісну форму, стає плоским. Поперечний діаметр гнізда звичайно 60 см, рідше він буває до 80 см. Повна кладка містить 3-5 яєць, у Західній Європі відомі кладки, що містять 6, 7 і навіть 8 яєць. Мабуть, у більш сприятливі роки руда чапля відкладає більше яєць, у менш сприятливі - менше. Зеленувато-блакитні яйця цієї чаплі мають досить різноманітну форму і величину. Середня довжина їх 55 мм, ширина 38-39 мм.

Відкладання яєць відбувається не дружно. Буває, запізнілі пари тільки починають відкладання яєць, а у більш ранніх пар вже є пташенята, вкриті пір'ям. Насиживание триває 24-28 днів, насиджують обидва члени гніздової пари, але самка більше самця. З гнізда пташенята вилітають у віці близько 6 тижнів. Відліт відбувається з першим помітним похолоданням у вересні - жовтні.

Їдять руді чаплі різноманітну тваринну їжу - дрібну рибу, жаб, ящірок, вужів, різних водних і наземних комах, зрідка мишей, полівок і навіть пацюків. У місцях, де з'являється сарана, руді чаплі переходять на харчування нею. Під час збору корму птах заходить досить глибоко у воду, майже по саме черево, і годинами стоїть на місці в очікуванні здобичі, не змінюючи пози. Руда чапля, як правило, уникає людини, але в пошуках корму вона наближається до рибальських селищам і зустрічається також у сільськогосподарських угіддях.

Опис

По загальному вигляді дуже нагадує сіру, але добре відрізняється від неї темно-рудої або навіть каштановим фарбуванням оперення і меншими розмірами. Довжина крила цього птаха в середньому 36-37 см, а вага близько 1,25 кг. Самці трохи крупніше самок.

Поширення

Населяє водойми південної половини Казахстану до півночі до Камиш-Самарских озер, низин Тургая, можливо, Кургальджинской озер, де їх відзначали навесні і восени, і дельти Або . Поодинці бачили біля села Таволжан в Павлодарському Заіртишье. Зрідка восени зустрічається в передгір'ях Західного Тянь-Шаню.

Характер поведінки

Як і всі чаплі, це моногамні птахи, що вибирають для гніздування більш-менш великі відкриті простори з водоймами, порослими очеретяними і очеретяними чагарниками і низькорослими кущами верби . Лісових заростей ці птахи уникають. Весняний приліт рудих чапель відбувається в південних частинах гніздової області колишнього СРСР (Молдова, Херсон) в середині та другій половині березня, а в більш північних - у першій половині квітня, а іноді й пізніше. Летять вони зазвичай вночі. Руді чаплі гніздяться колоніями, іноді більшими, однак нерідко й окремими парами. Гніздо вони воліють будувати на старому очеретяному або очеретяному заломі, значно рідше гніздо влаштовується на зростаючих серед очерету низькорослих колючих чагарниках або на напівзатоплених кущах верби та вільхи. Гніздо характерної для чапель форми - конус, спрямований вершиною вниз. Тільки що побудований гніздовий конус має досить глибокий лоток, але з появою пташенят гніздо утоптує і, втрачаючи свою первісну форму, стає плоским. Відліт відбувається з першим помітним похолоданням у вересні - жовтні. Їдять руді чаплі різноманітну тваринну їжу - дрібну рибу, жаб, ящірок, вужів, різних водних і наземних комах, зрідка мишей, полівок і навіть пацюків. У місцях, де з'являється сарана, руді чаплі переходять на харчування нею. Під час збору корму птах заходить досить глибоко у воду, майже по саме черево, і годинами стоїть на місці в очікуванні здобичі, не змінюючи пози. Руда чапля, як правило, уникає людини, але в пошуках корму вона наближається до рибальських селищам і зустрічається також у сільськогосподарських угіддях. Зимує руда чапля як правило в Африці.

 
Подібні реферати:
Єгипетська чапля
Чапля єгипетська (Bubulcus ibis) середніх розмірів чапля, що має в загальному біле забарвлення, але верхні частини голови, спини і зоба у неї винно-охристі, вкриті подовженими рассученние пір'ям, які до осені випадають. Дзьоб у цього птаха лимонно-жовтий.
Білі чаплі
Мода на прикраси мало не погубила всіх білих чапель на всіх річках, озерах і болотах від Америки до Австралії. Століттями і перш знищували їх заради пучка білого пір'я, що прикрашали ківера і шоломи військових.
Квакв
квакв за гучний крик «квау-квау» названа невелика коротконога чапля. Спина і «шапка» на голові у неї чорні, крила сірі, а низ білястий. На потилиці навесні і влітку - два-чотири довгих білих пера. Це і шлюбні прикраси, і сигнальний вимпел.
Сіра чапля
Сіра чапля за морфологічними та іншими ознаками має близьку спорідненість з американською великий блакитний чаплею, яка відрізняється від неї трохи більшим розміром і каштанового кольору пір'ям з боків і на стегнах.
Чаплі
Чаплю, коли вона летить, дізнатися легко: шия не витягнута вперед, як у лелеки або журавля, і вигнута латинською буквою S. Крилами махає повільно, плавно і рідко коли парить. Лелеки парити люблять.
Випи
Випи живуть деколи поблизу від наших заміських будинків, але чи багато хто їх бачили? Уміння таїтися у цих птахів чудове: впритул, що називається, в двох кроках, побачити бугай майже неможливо.
Малі бугая (дзиги)
Малі бугая, або дзиги, вдвічі менше великих випий. Американська індіанська бугай - сама крихітна з чапель. Мешкають бугая у всіх країнах, крім самих північних. Волчков - 8 видів, великих випий - 4.
Чорний лелека
Велика контрастно пофарбована птах. Довжина крила 540 мм, маса близько 3 кг. Голова, шия і вся спинна сторона чорні з зеленуватим і мідно-червоним металевим відлив-вом; низ білий, добре видно при польоті птиці.
Авдотка
Населяє степові райони на північ до Камишина, Ілека, півдня Оренбурзької обл. За межами Росії гніздиться в Казахстані.
Удод
Ця забавна птах з задертим чубчиком і смішним довгим дзьобом є близьким родичем птахів-носорогів. Називають її лісової півник, або одуд. Всього на нашій планеті мешкає близько 20 видів одудів.
Баклан
Так називають хитру, розумну і дуже ненажерливу морську птицю. Вони живуть у всіх частинах світу, але перевагу віддають помірним і жарким країнам.
Белоклювий гагара
Гніздиться в тундрі від Кольського півострова до Чукотки, лише на Таймирі заходить в смугу лісотундри. Зустрічається також на Чукотському узбережжі Берингової моря.
Далекосхідний (черноклювий) лелека
Що знаходиться під загрозою зникнення вид. Внесений до Червоної книги МСОП. Довжина крила 550-690 мм. Ліси Далекого Сходу.
Страус ему
Страуси ему - великі (зростання 1,5-1,8 м, важать 45-54 кг) літають птиці. Скелет крила недорозвинений, справжніх махових і рульових пір'я немає.
Лелеки
Головне в укладанні шлюбів у лелеки не вірність, а просто той факт, що перший самку, яка відповість на привітання, самець приймає як дружину.
Вивчення гніздувань зяблика (fringilla coelebs) у Вологодській області
Зяблик (Fringilla coelebs) - звичайна, місцями численна, перелітний в північних і центральних областях і осіле на півдні птах . Величиною зяблик з горобця, дзьоб його нетовстий, конічний; крила і хвіст чорно-бурі.
Птахи Камчатки
В даний час на Камчатці налічується більше 240 видів птахів, що належать до 17 загонам і 40 родин.
Білоголовий сип
Вкрай рідкісний, зникаючий вид, що заходить до Росії північною околицею свого ареалу. Довжина крила 700-735 мм. Високогір'я Кавказу.
Марабу
Птахи з роду марабу в розмірі варіює від 110 до 150 см, розмах крил становить від 210 до 250 см. Верхня частина тіла і крила у марабу чорні, нижня частина - біла. Голова у марабу лиса, з великим і товстим дзьобом.
Американський лебідь
Гніздиться на північному сході Чукотки в районі селища Уелен - в низинах річок Уусенвеем, Утаваам, Усінвеем, а також у південній частині Колючінской губи.
загрузка...
ur.co.ua

енциклопедія  з сиру  аджапсандалі  ананаси  узвар